Канадските депутати ще трябва да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, за да

...
Канадските депутати ще трябва да бъдат ваксинирани срещу коронавирус, за да
Коментари Харесай

Канада задължи депутатите да се ваксинират

Канадските депутати ще би трябвало да бъдат имунизирани против ковид, с цел да работят в Камарата на общините от края на ноември. Тези, които не могат да получат имунизацията по медицински аргументи, ще имат опция да си вършат бързи проби за COVID-19, съобщи ръководителят Антъни Рота, цитиран от Агенция Франс Прес.

Премиерът Джъстин Трюдо се разгласи в поддръжка на наложителната имунизация на либералите. Канадският парламент остава затворен за гости, а условието за носене на маска е удължено до януари 2022 година Новото условие ще се ползва и за офис служащи, публицисти и консултанти. 

Директивата идва към месец след предизборната акция, в която наложителните имунизации бяха обект на яростни полемики.

По-рано бе обявено, че Канада ще изпрати неваксинираните федерални чиновници в неплатен отпуск и ще изисква ваксини против коронавирус за всички пътуващи със аероплан, трен или транспортен съд, заяви Ройтерс. 

До 29 октомври всички федерални чиновници ще би трябвало да заявяват в онлайн портал, че имат приключен имунизационен цикъл. Хората на възраст над 12 години, които употребяват вътрешни полети, влакове и морски превоз, ще би трябвало да покажат, че са били изцяло имунизирани до 30 октомври. Това се отнася и за заетите в транспортния бранш.

В Канада има около 300 000 души на държавна работа, плюс още 955 000 души, заети в контролирани от страната браншове. Това прави към 8 % от всички трудово заети в страната.

Страната е ваксинирала изцяло над 70 % от 38-милионното си население.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР